Pitanja i odgovori


Postavite pitanje


Pitanje: Imam 12 godina a tek 14 zubi. Ne mogu se uopće smijati onako iskreno. Stiidm se svojih zubi. Trebalo bi da imam duplo više zubi. Neki mi se rugaju, ali ne vrrijeđa mene to. Neželim do kraja zivota ostati ovako. Ortodont mi kaze da mi zubi sporo nicu. U donjoj vilici imam: šestice i 4 sjekutica u frontu.Trice bi se trebale pojaviti tek za oko pola godine.Tako kaze doktorica.
Gornja vilica: jedinice jedna 2, 3se trebaju tek pojaviti druga 2 se 90% nece pojaviti nesto genetski imam očnjake predkutnjake i kutnjake. Sedmice i osmice još nemam.Ali hocu bar srediti front da se mogu lijepo smijati.

Hvala. :)
Ivana - 04. 10. 2012. 03:18.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani, u gornjoj vilici sa desne nemam 4,5,6 da li se moze uraditi most?
Tasa - 04. 10. 2012. 02:54.
Pročitajte odgovor


Pitanje: imam gangrenu na obe jedinice gornje vilice. Pocela sam sa lecenjem ,pa me zanima da li da lecim ili da ih vadim jer ne zelim da potrosim vreme i novac ako na kraju moram da vadim? i ako bih ih izvadila nakon kojeg vremena mogu da ugradim nove ? kakve po vasem savetu i koliko bi to kostalo?
Jovana - 04. 10. 2012. 02:06.
Pročitajte odgovor


Pitanje: lijep pozdrav, bio bih vam vrlo zahvalan kada bi mi uspjeli dati odgovor na moje pitanje.

vec duze vrijeme me muce jaki bolovi u zubima, pocelo je sa jednim zubom (jedan od kutnjaka) na kojem mjestu imam trenutno otecenu kvrgu na obrazu, bol se u medjuvremenu prosirila na sve zube, pocela me boljeti glava kao i vrat ispod zubi. bol se izmjenjuje, u jednom trenutku me boli samo jedan zub, kasnije drugi, a dosta cesto i svi zubi. unaprijed se zahvaljujem, denis
Denis - 04. 10. 2012. 01:43.
Pročitajte odgovor


Pitanje: molim vas da mi odgovorite.U gornjoj vilici imam samo dva zuba,tacnije ostale su mi samo trice.Molim vas savjet koju protezu da stavim i dali postoji neko drugo rjesenje naprimjer neki most,nesto na sto bi se naviknuo jer sam puno gadljiv.hvala vam.
ajdin - 04. 10. 2012. 01:42.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Molim Vas pomozite,imam krunicu na petici u gornoj vilici sa leve strane,desilo se to da mi je koren pukao a kako ja ne znam, taj zub ispod nema zivac,medjutim kad na tu stranu zvacem pocinju bolovi ako cackam zub krvari,ja ne bi da vadim zub jer ce se videti kad se nasmejem da ga nemam dal postoji kakvo resenje....?
Milica - 04. 10. 2012. 01:40.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani,imam 18 godina i problem sa donjom viliom,izbacena je u odnosu na gornju pa me zanima da li je moguce da se uz pomoc proteze ona vrati i koliko bi to vremenski trajalo ako je uopste moguce.Hvala unapred.
Marko - 04. 10. 2012. 11:58.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani doktore,
Nalazim se u 66.godini zivota, imam dijabet na Insulinu, potrebna mi je stomatoloska protetska usluga.
Naime, na gornjoj vilici imam parcijalnu keramicnu protezu, koja je u funkcionalnom i estetskom pogledu veoma dobra. Sada imam problem. Ocekuje me totalna proteza donje vilice.
Molim Vas za savet sta predlazete. Koja vrsta, koji materijal, i kakva je priptrema potrebna?
Srdacan pozdrav . Unapred hvala. Inace sam zdravstveni radnik u penziji.
Marko - 04. 10. 2012. 11:47.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Dobro vece, nedavno sam bila kod zubara u studentskoj sluzbi, gde mi je zubarka rekla da mi krunice na dva prednja zuba nisu dobro namestene zbog cega stalno imam otok iznad dva prednja zuba i krvarenje. Zanima me da li vi vrsite namestanje krunica, posto ih ja ne bih menjala, stavila sam ih tek pre dve godine. Zubarka kod koje sam radila krunice vise ne radi, a da svako mala idem u studenatsku sluzbu radi zatvorene kiretaze nije mi prijatno. Zanima me i cena. Hvala
Dragica Stojanovic - 03. 10. 2012. 10:03.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani, trojke na gornjoj vilici su mi izrasle preko dvojki koje su u redu tj. nisu iskrivljene. Citao sam da vadjenje ocnjaka nije preporucljivo, molim vas da mi odgovorite zasto?
dimplav - 02. 10. 2012. 03:27.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Pre 3-4 meseca popravila sam jedan zub,sada je bas osetljiv na toplo i hladno. Kada pijem hladnu vodu osetim jak i kratak bol. Mislim da je mozda zivac stradao? Sta bih trebala da radim?
Sladjana - 02. 10. 2012. 03:10.
Pročitajte odgovor


Pitanje: molim vas da mi kazete koliko bi me kostalo da napravim gornja totalna proteza,porcelan,
donja imam 8 prednjih zuba gdje bi se trebale staviti porcelanske krunice i parcijalna proteza da se nadogradi ostatak zuba u donjoj vilici
veoma zahvalna
dina skrbic - 02. 10. 2012. 02:58.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Poštvani,
jučer sam morala izvaditi donju lijevu šesticu i za 4 dana moram izvaditi gornju desnu peticu. Zanima me jel se smije vaditi zub za vrijeme trajanja menstruacije, da li zbog toga dolazi do kakvih komlikacija i slično?
Unaprijed hvala!
Lijep pozdrav, Sunčica
Sunčica - 02. 10. 2012. 01:58.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Trenutno su mi izbruseni svi zubi i cekam izradu mostova.Obzirom da nemam gornje jedinice, da ji ce mi te navlake biti osetljivije od ostalih u smislu da li smem normalno da ih opterecijem prilkom jela, tj. zvakanja?
Eva - 02. 10. 2012. 01:54.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Poštovani,

Moj stomatolog želi da mi izvadi zivac iz gornje četvorke, ali, kako ona kaže, ne može ga skroz izvaditi jer je pri vrhu zakrivljen i ne može da mu priđe. Moje pitanje je da li ću ja imati neke posledice ukoliko se kanal popuni a nije ceo živac izvađen?

Hvala unapred!
Tamara - 02. 10. 2012. 01:34.
Pročitajte odgovor