Sva pitanja

. / Sva pitanja
Pitanje: Poštovani, Prvi zub s lijeve strane mi se najednom ukosio, stoji prema van dosta u odnosu na drugi zub, a ispod njega je zubno meso crvenkasto. Imam 24 godine dal se to moze vratiti natrag, i zasto se zub ukosio, može li zbog toga ispasti..? hvala unaprijed
Maja - 16. 09. 2015. 10:17.
Pitanje: Dobar dan! Izvadila sam gornji lijevi umnjak i prilikom vadjenja ispala mi je plomba sa sedmice. Idem na duzi odmor pa me zanima koliko dugo mogu cekati da ponovo stavim plombu na taj zub?
Anita - 14. 09. 2015. 12:53.
Pitanje: poštovani/a stavljen mi je otrov za umrtljivanje 'živca' u šestici sa donje desne strane, međutim bol je bio prilično intenzivan pa sam išla na reviziju, drugi put su mi uključili antibiotik, i ponovili celu proceduru sa stavljanjem otrova, međutim desna je počela da otiče (beli otok - ako to mogu tako nazvati), ispod i između šestice i sedmice, što naravno prilično boli, da li je ovo normalna reakcija ili?... nadam se vašem odogovru što pre unapred hvala
goga - 14. 09. 2015. 12:51.
Pitanje: Dobar dan. Moj problem je sljedeci. Imam razmak veliki izmedju jedinica oko 5 mm, napominjem da mi sestice na gornjoj vilici nisu nikad izrasle, znaci nemam ih i da se zbog toga stvara taj razmak.. Zanima me da li se to moze u potpunosti spojiti fiksnom protezom.. hvala unaprijed
Amra - 14. 09. 2015. 12:42.
Pitanje: marko,poštovanje.lijepo.vas.molim.za.odgovor.nadolnjoj.,vilici.imam,,most.sa.10.zubi,a,sada-su,za,izvaditi.koliko-moram.potaviti.implatanat.pozdrav
marko - 14. 09. 2015. 12:39.
Pitanje: Već neko vrijeme šestica u donjoj čeljusti mi je otvorena.Zubar kaže da je zub odavno mrtav ali da su se u korijenu stvorile gnojne kesice.Trenutno mi svaki tjedan čisti zubne kanale.Mene taj zub uopće ne boli,ali iz njega užasno smrdi.Zanima me može li doći do kakvih komplikacija ako mi ga on zatvori plombom?
Bobaan - 14. 09. 2015. 12:00.
Pitanje: Poštovanje, imam djevojcicu 8 godina. Izvadila je gornje petice a sad stomatolog predlaze i cetvorke (samo ima korjen) a desni su upaljene oko cetvorke. Da li treba da ih vadi posto je nebole i da li je rano zbog mjesta za stalne zube?
Mira - 14. 09. 2015. 11:50.
Pitanje: Poštovani, Zanima me koliko dugo treba da se upotrebljava jedna interdentalna četkica, ako uzmemo u obzir da nosim fiksnu protezu. Stavio sam je pre dve nedelje, i već sam zamenio dve četkice. Hvala.
Stefan - 14. 09. 2015. 11:45.
Pitanje: Dobro vece, mene interesuje da l postoji nesto da se kupi u apoteci da se stavi u rupu u zubu i da vremenom zivac, koji je kriv za bol umre?
darko - 14. 09. 2015. 11:42.
Pitanje: Dobar dan, zubar mi je izbusio zub i stavio sredstvo za ubijanje zivca, 7 dana je bilo sve okej , onda je zub poceo da boli, kad sam otklonio sredstvo iz zuba , zub me vise ne boli, zbog cega se to desilo? I jel sme i koliko zub da bude otvoren? Inace kad pipam zub sa strane sve je okej, al kad pipnem gde je rupa boli, jel trebam odma da idem da se opet zatvori? Hvala
Marko - 14. 09. 2015. 11:38.
Pitanje: molim vas mozetelimi reci pre neki dan sam slucajni jezikom opipao zu i video sam da me rapa ucemuje stvar hvala
radomir - 09. 09. 2015. 07:51.
Pitanje: Veliki pozdrav! Zubar mi je nalijepio cirkon na zub, medjutim meni se cini da je cirkon prenisko stavljen i zeljela bih ga pomjeriti malo visocije. Da li je moguce odlijepiti cirkon i ponovno ga zalijepiti malo visocije? Hvala Vam unaprijed.
Elmedina - 09. 09. 2015. 07:50.
Pitanje: Poštovani, Ovo me već neko vreme kopka a ni moj stomatolog nije siguran za uzrok iako je već urađen snimak i testovi vitalnosti. Šta može da bude uzrok kratkotrajnog i ne previše jakog bola u desnima iznad zuba (ne visoko kod korena nego odmah ispod nivoa desni) kod zagrižaja tvrde hrane ili kad se zub pritisne sa strane prema unutra? Bol se ne javlja spontano, samo na nadražaje. Ne reaguje na hladno/toplo/slatko. To traje već neko vreme (oko 2 meseca) i nikako nisam načisto šta da radim sa tim. Zub je plombiran, vitalan i kažu da se ne vidi na snimku nikakav apces. Kad zagrizem nešto tvrđe ili kad gurnem zub prstom imam neodređen utisak kao da se vrlo malo pomera unutar desni i da to boli. Petica je u pitanju. Bol nije kao kod živca i ne deluje kao da je u zubu, više je kao da nešto nije u redu sa desnima. Nedavno sam radila snimak cele vilice i kompletnu obradu tj čišćenje desni, ne vidi se povlačenje desni ali postoji džep oko zuba. U nedoumici sam šta da radim. Stomatolog predlaže zamenu plombe ali mi se čini da nije baš siguran da će to pomoći više ono kao "da pokušamo". Zbunjena sam, da ga ostavim tako, možda prođe samo? MOže li da bude slomljen onako minimalno ili nešto da se ne vidi? Hvala unapred!
Tamara S. - 09. 09. 2015. 07:48.
Pitanje: Poštovani, na gornjoj dvojci mi je zub počeo, takoreći, crniti. Dakle, nije to klasična crna, nego je dio zuba ipak tamniji u odnosu na ostatak. Taj zub me nikako ne boli, a koliko vidim nije pokvaren, pa bih htio pitati u čemu bi mogao biti problem, s obzirom da idem redovno zubaru, ali on se nikako ne obazire na pomenuti zub. Unaprijed hvala.
Said - 09. 09. 2015. 07:39.
Pitanje: Imam 18 godina, i gornja dva zuba su mi izbacena, pa me zanima da li bih ja to mogla ispraviti obicnom protezom? Citala sam da se ta proteza koristi samo kod male dece, da li je to tacno? Ili mi ipak to moze pomoci?
Katarina - 09. 09. 2015. 04:42.
Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 22654 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
22654
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata