Pitanja i odgovori


Postavite pitanje


Pitanje: Postovani
Poceo je da me boli jako zub otprilike 7dana dana a pre neko vreme je poceo da menja bolju...otisla sam kod privatnog zubara jer mislila sam da imam kvar..taj zub je vec lecen pre sedam godina stavljena je plomba...zubar mi je rekao da misli da imam cistu i da odem na snimanje...i tako je i bilo imam cistu u zubu..rekao je da vadjenje ciste kosta oko 1000evra..sto pre bih da mi izvade cistu jer boli zub..zanima me da li ce boleti i da li ce zub posle toga dobiti istu bolju kaosto je bila?i koliko otprilike traje ovaj zahvat?unapred hvala:)
tixy93 - 09. 11. 2012. 11:03.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Na gornjoj 5 mi je lijecena gangrena a 6 i 7 znaci jedan pored drugog je vadjen zivac i punjeni kanali.Od tada stalno iznad njih imam neki tupi bol koji mi se siri i na usi.Gornji zubi su u pitanju.Ne boli na zagriz ni na hladno samo na toplo.Slikala,stomatolog ne vidi nikakav problem.U tim zubima imam i neki kocic a inace sam alergicna na metal.Da li on moze stvarati bol i takvu reakciju,otoka nikakvog nema.Sta raditi?
Ana S. - 09. 11. 2012. 11:02.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani, pre mesec dana mi je izvadjena dvojka u gornjoj vilici sa leve strane, da li se moze uraditi most ako mi je vilica izbacena malo napred i jedinica mi je kriva? hvala unapred!
Tasica - 09. 11. 2012. 10:59.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani,

Pre mesec dana sam stavila gornju fiksnu protezu, za donju cu sacekati jer mi je moj stomatolog rekao da imam potpuno preklapanje zuba prilikom zagrizaja i ostecen desni vilicni zglob. Pre toga sam pokusavala sa mobilnim protezama jer sam se plasila reakcije ljudi na fiksnu, ali sada vidim da sam pogresila i tom prilikom mi je tadasnji stomatolog izvadio donju levu sedmicu, tako da ne mogu da zvacem hranu na toj strani. Moj problem je u tome sto me zub na kome je nosac na desnoj strani, tjst onaj prsten jako boli i poplaveo je a sluzokoza oko njega je jako otecena i bolna na dodir, i ne znam sta da radim. Kada jedem nesto osecam kako me probada jako, osecaj je kao da me neko bode iglom. Imate li neki savet? Hvala unapred.
Tamara - 09. 11. 2012. 06:49.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani,
radila sam zubni most pre tri dana, i to su nosaci gornja trojka i sedmica, ali me desni jako bole, i tamnije su poprilicno boje, pila sam palitrex i diklofenak, ali ne popusta, pa me zanima da li je bol normalna reakcija na ugradnju mosta, ili bih morala piti neke druge lekove? Unapred hvala!
ivana - 09. 11. 2012. 06:35.
Pročitajte odgovor


Pitanje: kako se leci kondilomi na jziku ?pozdrav
zoki - 09. 11. 2012. 06:31.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Poštovani,

Poštovani,
Ja sam 19.10. operirala veliku cistu iznas zuba 2, 3 i 4.
Kirurg koji me operirao je skinuo konce već poslije 5 dana, izvadio jodoform traku te mi je rekao kako je nakon skidanja šavova ostala poveča rupa u zubnom mesu za koju kaže da će zarasti no za dosta vremena(2-3 mjeseca).
Naručena sam na kontrolu opet 7.11. te je rekao da će kontrolirati svo vrijeme kako rana zarasta.
Zub 3 od kojeg je sve i počelo je pukao(nedostaje kompletna kruna zuba) i sada tako stoji pošto je moj stomatolog rekao da ne može napraviti nadogradnju dok ne operiram cistu.
Sada pak govori da ne može napraviti nadogradnju dok ne zaraste rana od cistektomije koja je dosta velika, kroz koju je vidljiv korjen zuba te da će taj korjen vjerojatno vrlo brzo i propasti te da će na kraju spomenuti zub morati i izvaditi.
Isto tako govori da sumnja da će rupa koja je ostala od operacije zarasti kao što navodi oralni kirurg. Na sto sam muka i ne znam kome da vjerujem.Nemam bolove ali ne mogu na tu stranu jesti od straha da mi hrana ne dođe u ranu i da se nešto ne inficira
Oralni kirurg u čijoj je ovaj slučaj domeni tvrdi jedno a stomatolog drugo.

Molim Vas za Vaše mišljenje.
Hvala i lijep pozdrav.
Danijela Jug - 09. 11. 2012. 06:30.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani,imam 32 godine i gornja trojka mi jos nije izasla.Zubar mi je izvadio gornju cetvorku i reko da je koren od te cetvorke smetao da trojka izbije,,,sad tu nemam nijedan zub jer smo ostavii prostora za trojku.Mene zanima da li je stvarno to moguce,proslo je godinu dana a od zuba ni traga.Molim vas za odgovor da li da cekam jos ili da pravim most.Nisam napomenula da se na snimku vidi trojka.Unapred zahvalna i molim za odgovor.
ivana - 09. 11. 2012. 03:43.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Zdravo..
Imam nekoliko pitanja,nebi zelio da smetam ali me interesuje a vi znate odg..

Pukao mi je skroz zub msm 6-ca,znaci ispod desni su mi nogice znaci ostale su mi nogice samo sa strana supljine..
Sredine supljine zuba nema tako da samo sa strane imaju pojedini dijelovi zuba..
Tako da pitam da li boli vadjenje takvog zuba,jer stomatolog mislim da ne moze kljestima da uhvati takav dio neg ga mora vadit kako sam cuo ''kukom'' il brusiti..
Nikada nisam vadio zub kod zubara...
jeli se osjeti bol nakon sto mi da Inekciju ...

2. Jeli ikakav postupak vadjenja ili brusenja zuba bolan nakon uzimanja Inekcije ili Anestezije.-.

HVALA VAM ...
Zoran - 09. 11. 2012. 11:01.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Zdravo,zeljela bi vas pitati vezano za ocnjak.. izrastao mi je ocnjak iznad desne i sada strsi. Da li je neophodno vadjene i sta treba da radim da se vrati u normalan polozaj sa ostalim zubima..Odgovorite molim vas :)
Aisa - 09. 11. 2012. 12:00.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani,

izvadio sam sve zube iz gornje vilice ( paradentoza), interesuje me koju protezu je najbolje da uradim.
Voja - 08. 11. 2012. 11:57.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Da li smemo na svoju ruku izbusiti gnojnu kesicu...?

Hvala unapred i veliki pozdrav...
ana - 08. 11. 2012. 10:44.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Ni meni niste odgovorili na pitanje u vezi zlatnih ispuna,kruna...Dobro ako ne radite sa zlatom OK.Hvala
mile - 08. 11. 2012. 07:24.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Dobar dan, ja imam jedno pitanje sto se tice mog prednjeg zuba ,jedinice. Pre dve godine sam nosila fiknu protezu jer mi je taj zub bio kriv, sada stalno nosim obicnu protezu, nocu, da bi zubi ostali na svom mestu, kao sto i jesu. Pre par dana sam osetila neki cudan osecaj izmedju tog i drugog zuba, kada stavim obicnu protezu, osecam neki bol kao pritiskanje na zub. Ne znam sta bi to moglo da bude. Na zubu nemam nikakav vidan kvar, da li je moguce da mi je pokvaren iznutra ili tako nesto. Hvala unapred!
Kristina - 08. 11. 2012. 07:22.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani, nosim gornju fiksnu protezu 15 dana, imam rotirane jedinice i jednu dvojku. Da li je normalno da se nesto cudno desava sa desnima, tacnije izmedju dvojke i trojeke su mi splasnule desni , kao da se povlace ali ne u smeru od zuba na gore vec u suprotnom smeru, ka zubu?
Unapred hvala na odgovoru
Ivana - 08. 11. 2012. 07:21.
Pročitajte odgovor