Pitanja i odgovori


Postavite pitanje


Pitanje: Postovanje
u martu sam uradila rezanj operaciju posto su mi predni zubi(leva 1, 2 i desna 2 i 3 bili u blagom klimanju) posle toga sam sbrusila sve zube u gornjoj vilici i stavila metal-keramicki most na celu vilicu pri tome su mi izvadjeni zivci na svih 10 zuba... posle postavljanja mosta mislim da je trajno cementiran javlja mi se bol na toplo na desnoj 2 i 3. Smatram da su mi ti prednji zubi plitko postavljeni odnosno da su tu krunice kratke .Vide se mali prazni prostori izmedju desne i mosta.
Molim vas da mi odgovorite zelim da cujem vase misljenje. Unapred Hvala
 

zeljka - 11. 06. 2013. 10:15.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Imam cistu na trojci,ali sam radila krunicu,pre tri godine pa me zanima dali ce ma zub izvaditi,posto sam zakazala operaciju,
 

Marina - 10. 06. 2013. 10:41.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani
gornja leva sestica mi je bila ravna sa desnima,zubar mi je izvadio zivce lecio,i ispunio 3 kanala na korenu,sve po propisu i izvrsio nadogradnju,postavljen mi je gornji most pre dva dana.odmah sam rekao doktoru da na zagriz osecam trenutnu bol u toj sestici,(samo pri zagrizu) rekao mi je da imam blagu ginginu ida me boli meso oko korena i da ce to proci,ali ja sam skeptican i imam utisak da ta bol nece nestati,pre svega uradjen je rtg nije postojala nikakva cista niti upala,koren je zdrav.dali ce ta bol prestati i ako ne dali se tu moze srediti pod mostom ili ce se morati skidati
 

Slobodan - 10. 06. 2013. 10:36.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Imam veliki problem sa prednjim zubima i desnima na gornjoj vilici jer su mi prethodni stomatolozi veoma lose popravljali zube. Takodje trojka mi je malo kriva. Ne znam koje bi bilo najbolje resenje za njih i kolika bi bila cena da konacno mogu biti zadovoljna svojim zubima i osmehom. Hvala unapred. Pozdrav.
 

bobo - 10. 06. 2013. 10:31.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Dvojka mi je sa desne strane malo kraca u odnosu na levu, a jedinica do nje malo uvucena unutra, da li bi mozda jedinice mogle da se skrate i poravnaju da to izgleda malo lepse... nosila sam protezu u osnovnoj skoli, ali nisam do kraja ... donja vilica mi je isto kriva, ali za sada bih uradila gornje ukoliko je to moguce ...ako moze cenovnik bila bih zahvalna. Pozdrav
 

Bojana - 10. 06. 2013. 10:22.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Imam jedno pitanje ja sam u Austriji pa bi dosla na leto da namestim protezu pa me zanima kolko vremena treba da prodje da rane zarastu da bi mogla da namestim. Hvala unapred
 

ivancica - 10. 06. 2013. 10:20.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Dobar dan,ono što me znanima je Vaše mišljenje o trakicama za izbjeljivanje zubi koje sadrže vodikov peroksid 6% ili 10% (npr. Crest Whitestrips trakice za izbjeljivanje zubi). Po Vašem mišljenju oštećuju li caklinu zuba i mogu li ostaviti neke posljedice na zubima?
Nina - 07. 06. 2013. 05:11.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani
pre tri godine su mi radili vestacke gornje jedinice i dvojke, vezivali su jedinicu i dvojku i jedan most, sad imam probleme jer su mi desni jedinica i dvojka poceli da se klimaju, a iskren da budem neide mi se kod istog stomatologa jer sam i tada prilikom prvog stavljanja posle sedam dana imao reklamaciju na zagrizaj pa su mi skidali tek stavljene zube, Posetio sam jednu drugu zubarku pa mi je ona sad rekla da mora da mi prikljuci i trojke pa da napravi most sa sest zuba, interesuje me Vase misljenje
Miroslav - 07. 06. 2013. 05:11.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Poštovani,
Da li je moguće u samo jednoj posjeti izvaditi živac sa onim iglicama? Naime,zub me nije jako bolio,ponekad samo mala bol.Zubarica ga je otvorila i rekla kako je kvar došao skroz do živca. Nakon toga mi je stavila lijek za umrtvljenje živca i nije me ništa bolilo.Sljedeći put kad sam došla,čistila mi je kanale s onim iglicama,zatim palila s nečim i to je bilo to,nisam vidila da je išta drugo stavila unutra. Nakon toga je stavila privremeni ispun. Zub me bolio na dodir,i to samo jedan dio. Kad sam ponovo došla mislila sam da će mi opet čistiti iglicama,ali nije,to je bilo to.Sad imam trenutno lijek u ustima,dok ne stavim plombu za 3 tjedna. Jeli se može izliječiti korjen u samo jednoj posjeti? I da li je normalno da osjetim neugodu i dva tjedna nakon čišćenja s iglicama? Zubarica kaže da je to normalno,a ja ne jedem na tu stranu jer taj zub još uvijek osjetim!
Pozdrav!
Zabrinuta - 07. 06. 2013. 05:09.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Uvazeni dr.- imam dijagnozu Arthralgio art TM dex,od strane maksilofacijalnog hirurga uspostavljena dijagnoza je od prije 4 mjeseca,drzim se upustva vjezbi i konzumiranja hrane(samo kasasta hrana), medjutim nema nikakvih poboljsanja (pri otvaranju usta javlja se bol, palpatorna bol, osjetljivost u desnom TM 2 i kreptacija, kruzni zagriz. ), stim da na desnoj strani zubi lijezu na zube, a na lijevoj ostaje preznina izmedju zubi i na desnoj strani iza uha ima otok koji ne prolazi i bolan je.
Molim za vase misljenje.
Unaprijed hvala.
 

Jasmin - 06. 06. 2013. 10:43.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Poštovani,
Pre 4 meseca izvađen mi je umnjak, a prilikom vađenja su mi iščašena oba temporomandibularna zgloba ( iščašenje se vidi kod otvorenih usta, a kod zatvorenih ne). Na žalost, trebalo je da prođe toliko vremena da bi mi doktori otkrili o čemu se radi i šta mi izaziva bolove, pritisak u vilici,...Mene zanima, je li kasno za oporavak i hoću li ikad biti "izlečena"? Kakav je oporavak i na šta treba obratiti pažnju? Hvala!
Mara
 

Mara - 06. 06. 2013. 10:39.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Imam 23 godine. Osjetila sam bol u gornjoj vilici,sobzirom da su mi svi zubi zdravi,zubar me je poslao da snimim kutnjake. Na snimku se vidjelo da osmica udara u sedmicu. Da li bih trebala sto prije izvaditi umnjak? Zubar mi je rekao da nista ne radim dok me ne pocne boliti!
 

Nadja - 06. 06. 2013. 10:27.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Pre godinu dana sa unutrašnje strane desni iznad gornje dvojke pojavila mi se cista, zub me nije boleo samo ta jedna tačka na desni kada dodirnem jezikom, snimila sam zub i rekli su da imam gnojnu kesu ili proces, zub mi je otvoren sa unutrašnje strane da bi se to čistilo, prestalo je da me boli i nisam išla dalje nisam smela, sada s vremena na vreme me zaboli ali kada se isprazni ta kesa bol prestaje. U početku sadržaj koji je oticao bio je sličan gnoju sada je to uglavnom krv. Jel to može da se sanira hiruškim putem bez vađenja zuba?
 

Marija - 06. 06. 2013. 10:26.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Bio sam kod zubara,popravio sve što sam trebao,ali ostale su male tačkice karijesa na dvici i petici..zubarka je rekla da neće ništa dirati i da dođem na kontrolu za 6 mjeseci..Da li je to u redu,ili da idem i to popraviti?
 

Nikola - 06. 06. 2013. 10:21.
Pročitajte odgovor


Pitanje: zasto me vec 5 dana boli izvadjen zub,sta je u pitanju?
 

vesna - 06. 06. 2013. 10:20.
Pročitajte odgovor